Wat komt er kijken bij particuliere verhuizingen?

Een particuliere verhuizing betekent dat een particulier, dus een consument, verhuist binnen Nederland. Particuliere verhuizingen kunnen zelf geregeld worden, maar het kan ook handig zijn om een professionele verhuizer in te schakelen.

Compleet geregeld
Als mensen het niet zien zitten om hun verhuizing zelf te regelen, dan is het mogelijk om een verhuizer in te schakelen. Er komt tenslotte heel wat kijken bij een verhuizing. Of dit nu de eerste of al een volgende keer is. Het is belangrijk dat de verhuizing verloopt zoals de klant dat wil. Sommige mensen schakelen vrienden en familieleden in en regelen op die manier hun verhuizing. Kies je voor een erkende verhuizer, dan kun je werkelijk alles uit handen geven.

Gedeeltelijk uit handen geven
Het is een optie om een gedeelte van de verhuizing zelf te doen en voor bepaalde dingen de expert in te schakelen. Dit kost uiteraard minder geld. Soms laten mensen alles door de erkende verhuizer regelen. Denk hierbij zelfs ook aan de in- en uitpakservice en het opslaan van inboedel. Het inpakken kan natuurlijk ook door de mensen zelf worden gedaan. Wel is het handig om een verhuiswagen te huren. Met chauffeur is het gemakkelijkst. Dan heb je meteen hulp bij het sjouwen van de meubelen.

Verhuislift kan handig zijn
Is er sprake van een verhuizing naar een appartement? Of gaat het om een verhuizing vanuit een appartement? Zeker als dit een van de bovenste verdiepingen is, moeten er heel wat trappen genomen worden. Wellicht wordt er een piano of een zware wasmachine verhuisd. Het is heel ingewikkeld om dat door het trappenhuis te doen. Gelukkig is er meestal wel een lift aanwezig in een flat. Moeten er echter veel grote en zware objecten verhuisd worden, dan wordt dit een gigantische klus. Een verhuislift is dan ideaal. Deze worden bediend door ervaren vakmensen die met raad en daad terzijde staan op de verhuisdag. Dit levert zeer veel gemak op. Voordat mensen het weten staan zelfs de meest zware en kostbare meubelstukken op de gewenste plek. Een groot voordeel is ook dat er nauwelijks kans is op het beschadigen van mooie spullen. Bij het verhuizen via een trap is een kras of een deuk nogal eens het resultaat.

Offertes aanvragen
Als mensen een verhuizer inschakelen voor hun particuliere verhuizing, dan loont het altijd om verschillende offertes aan te vragen. Er is namelijk nogal een prijsverschil tussen de ene en de andere verhuizer. Er moet dan natuurlijk wel goed op de kleine lettertjes gelet worden. Wat is er wel en wat is er niet bij de prijs inbegrepen?


Delen